Turism RomanescTurism Romanesc

Petrece timp frumos in minunata noastra tara

3 puncte turistice majore pentru Costinesti

Costinesti este o atractie turistica in sine, pentru asezarea sa pe litoralul Marii Negre, insa si pentru obiectivele turistice pe care le ofera.

Epava navei „Evanghelia” este un simbol al statiunii Costinesti

Nava comerciala apartinea Greciei si a fost esuata in 1968, motivele fiind neclare pana in ziua de astazi. Pentru ca a fost abandonata de catre echipaj, iar costurile de salvare depaseau cu mult valoarea navei, aceasta a fost preluata de statul roman.

Din pacate nu s-a luat nici o masura de consolidare sau de refacere a acesteia. Prin urmare, toata suprafata navei a fost cuprinsa de rugina, intrand in degradare. Desi prezinta un interes turistic mare, in momentul de fata apropierea de aceasta nava nu este recomandata, deoarece odata cu trecerea timpului si a conditiilor atmosferice, nava s-a deteriorat si poate prezenta un real pericol pentru turistii care se aventureaza.

Obeliscul este un al doilea simbol al statiunii Costinesti

Initial monumental a fost construit in anul 1970, fiind creat de artistul plastic Wilhelm Demeter. Inundatiile au condus la distrugerea monumentului in data de 23 septembrie 2005. Astfel in 2006 a urmat reconstruirea acestuia, de aceasta data mult mai impunator si solid  – noul Obelisc este realizat tot de Wilhelm Demeter. 

Lacul Costinesti

Lacul Costinesti este o laguna maritima din punct de vedere al modului in care s-a format: inchiderea golfului maritim prin intermediul unui cordon de nisip. Fenomenul are la baza atat aluviunile aduse de Dunare in mare, cat si circulatia curentilor maritimi litorali. Intre timp cordonul de nisip a fost inlocuit cu un canal care il leaga de Marea Neagra.

Lacul este unic pe litoralul romanesc prin faptul ca nu este alimentat din subteran. Suprafata acestuia este de 7 hectare, adancimea insa este una mica – 1metru. Fauna lacului include serpi de apa, hamsii, guvizi si scrumbie. La suprafata acestuia se pot observa diferite specii de pasari precum rate salbatice, pescarusi, lebede si lisite. Activitatile care se desfasoara pe lac constau in plimbarile linistite cu barca sau hidrobicicleta sau chiar aqua cartingul. Fiind situat in centrul statiunii, lacul este un obiectiv turistic foarte apreciat de turisti.

Alte atractii/ activitati in statiunea Costinesti:

  • teatrul de vara al statiunii (in acest loc se organizeaza diferite activitati si spectacole, dintre care se pot mentiona Gala Tinerilor Actori, Salonul National de Grafica Satirica pentru Tineret, Festivalul de Jazz, Serbarile Marii, transmise si emise de Radio Vacanta.);
  • discoteci in aer liber (Tineretului, Ring, Vox Maris, Midnight, Panoramic Club);
  • microformele săpate in calcar;
  • terenuri de sport.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

*
*
*